Capellikyckling 400 g marinerade kycklingbitar 1 liter vatten 2 st hönsbuljontärningar 100 g margarin 1 dl vetemjöl 5 dl matlagningsgrädde 100 g riven ost 300 g cappellipasta salt curry citronpeppar dragon Marinera kycklingbitar själv i olja och gryddor (från ovan) med 1 tsk honung. Allternativt använd färdigmarinerade kycklingbitar om sådana finns att köpa. Marinera minst en timme innan tillagning. Om marinaden förbereds dagen innan kan man använda något mindre mängd kryddor. Stek kycklingbitarna. Gör sås av marg+mjöl+buljongtärningar lösta i uppvärmtvatten+grädde+kryddor (ca tsk av varje). Såsen blir tunn. Smörj en stor ungsform, lägg i pasta (okokt & torr), kycklingbitar,såsen och osten. Grädda i ~200 grader i ~50 min. Låt vila en stund innan servering. Pastan heter cappelli och är fullkornspasta köpt i Finland. Aki hittade samma typ på Coop Forum i Fittja , se länken under för bild. Den har inte gått att hitta i affärerna i Kista, Husby eller på Coop Forum i Rotebro. http://aki.nu/stuff/cappelli.jpg